Educational and Scientific Workshops

A list of complimentary workshops are planned for Sunday, July 27th. Workshops are sponsored by the Botanical Society of America in conjunction with the workshop providers and are open to all conference attendees.

Registration for workshops will be available after April 15th.

Pre-registration is required for all workshops as there are a limited number of seats available.

Sunday, Full Day

Applying Modern Genomic Tools to the Management and Characterization of Plant Genetic Resources
8:00 am - 5:00 pm

Half Day Morning

Woody Plants of the Southeastern United States: Teaching Plant Identification on the Computer
8:00 am - 12:00 pm

2 Hour Early Morning

Growing Sustainability through Undergraduate and Graduate Research-UBC Social, Ecological, Economic Development Studies (SEEDS)
8:00 am - 10:00 am
8:00 am - 10:00 am

3 Hour Early Morning

Now that I have my data what do I do with it? Detecting diagnosing and editing data problems after data collection
9:00 am - 12:00 pm

2 Hour Late Morning

Helping Students use a HOT Skills Wheel to enhance Higher Order Thinking on Botany (and other science) Topics
10:00 am -12:00 pm
10:00 am -12:00 pm

Half Day Afternoon

Virtual herbaria: Regional progress in organizing, fundraising, and delivering content
1:00pm - 5:00 pm

2 Hour Early Afternoon

Quantitative investigation with GFP expressing plants
1:00 pm - 3:00 pm
Undergraduate Research at UBC: Plant Science Students in Action
1:00 pm - 3:00 pm
Teaching Plant Anatomy through Creative Laboratory Exercises
1:00 pm - 3:00 pm

2 Hour Late Afternoon

The Encyclopedia of Life and Plant Species Page
3:00 pm - 5:00 pm
Mentoring: What does it look like in the Science Community, the PlantingScience Online Community?
3:00 pm - 5:00 pm

Thursday, July 31 - 2 Hour Morning

Building a National Virtual Herbarium through Collaboration
9:00 am - 11:00 am